Το ECC (European Care Certificate) είναι ένας Πανευρωπαϊκός τίτλος στην κοινωνική φροντίδα, που κατευθύνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EASPD. Μέχρι σήμερα καλύπτει δεκαπέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πιστοποιητικό αναπτύχθηκε για να υποστηρίξει την κινητικότητα των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη και να προαγάγει ένα κοινό θεμέλιο στις υπηρεσίες φροντίδας.

Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας αποδεικνύει ότι ο κάτοχος έχει τη βασική γνώση (minimum standards) που χρειάζεται συνήθως, για να εργαστεί υπεύθυνα και με ασφάλεια στον τομέα της φροντίδας.

Για να αποκτήσουν το ECC, οι υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν ένα κύκλο εκπαίδευσης, διάρκειας 22 ωρών, σε 8 βασικές θεματικές ενότητες. Κατόπιν, πρέπει να περάσουν μια ευρεία τυποποιημένη εξέταση 100 σχεδόν ερωτήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού, που είναι κοινές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα εξετάσει τις  γνώσεις τους για την κοινωνική φροντίδα.

 Οι 8 βασικές θεματικές ενότητες της Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Φροντίδα είναι:

  • Οι αξίες της κοινωνικής φροντίδας
  • Προώθηση της ποιότητας ζωής για τα άτομα που φροντίζετε
  • Εργασία με κίνδυνο – ρίσκο
  • Κατανόηση του ρόλου που έχει ο φροντιστής υποστήριξης
  • Ασφάλεια στην εργασία φροντίδας
  • Θετική επικοινωνία
  • Αναγνώριση και ανταπόκριση στην κακοποίηση και την παραμέληση
  • Εξέλιξη ως εργαζόμενος φροντιστής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται από Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Φροντίδα και απευθύνεται σε επαγγελματίες κοινωνικών επιστημών, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, προσωπικό κοινωνικής φροντίδας, εκπαιδευτικούς, φοιτητές αλλά και όσους καλούνται να φροντίσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.  Η ΤACT HELLAS είναι ο επικεφαλής φορέας εκπροσώπησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την εκπαίδευση ECC στην Ελλάδα, και διαθέτει Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως  11/10/2023

Για πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος καλείτε στα:

2109016677 και 6946616306,

αλλά και μέσω mail: tacthellas@gmail.com

Ημερομηνία Διεξαγωγής:

Δευτέρα ως Παρασκευή 16-17-18-19-20 Οκτωβρίου 2023

Ώρες : 09.00 – 13.30

Τόπος Διεξαγωγής:

ΑΡΝΗΣ 10 ΙΛΙΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ (Πλησίον metro: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

Σύνολο εκπαίδευσης: 22 ώρες  –  Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ