Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία & Μη Κυβερνητική Οργάνωση

  • Η ταυτότητα μας
  • Όραμα & Αξίες
  • Best Buddies Greece
  • Φιλίες Best Buddies Ελλάδος
  • Best Buddies International
  • Ποιοί είμαστε - Η Ταυτότητα μας

xart

 Η TACT Hellas (Training And Consultation Today in Hellas) είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχικής υγείας και της αναπηρίας. Άρχισε να λειτουργεί to 1999 ως προέκταση του φορέα «TACT UK» στην Αθήνα και από το Σεπτέμβριο του 2005 ανεξαρτητοποιήθηκε ιδρύοντας αυτόνομο οργανισμό.

Όραμα της TACT Hellasείναι να εξελιχθεί σε πρωτοπόρο οργανισμό, ο οποίος θα ενδυναμώνει τον κάθε άνθρωπο ώστε να κατακτά και να αξιοποιεί νέες δεξιότητες και γνώσεις. Στοχεύει επίσης στην ευεξία, καλή ψυχική και σωματική υγεία και συγχρόνως στην καλλιέργεια ενός υγιούς περιβάλλοντος που επιτρέπει την έκφραση της προσωπικής δημιουργικότητας

περισσότερα...

 

Η Tact Hellas εκπροσωπεί το εθελοντικό πρόγραμμα Best Buddies στην Ελλάδα από το 2011, ως παράρτημα του διεθνούς οργανισμού Best Buddies International. Η αποστολή των Best Buddies έχει ως στόχο την δημιουργία μιας παγκόσμιας κίνησης εθελοντών, που θα συμβάλλει στην προώθηση της φιλίας «ένας-προς-έναν» - ενός εθελοντή και ενός ατόμου με νοητική υστέρηση ή κάποιας άλλης αναπτυξιακής δυσκολίας, την υποστηριζόμενη επαγγελματική ένταξη και την ανάπτυξη ηγετικών προτύπων στα (ΑμεΑ).

Ο παγκόσμιος οργανισμός υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των ατόμων ΑμεΑ, δεν παρέχει μόνο την δυνατότητα δημιουργίας φιλίας μεταξύ δύο ατόμων αλλά παράλληλα εκπαιδεύει την κοινωνία για την σημαντικότητα της κοινωνικής αποδοχής, διαμορφώνοντας το μέλλον με θετικό τρόπο.

Για να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος για κοινωνική αλλαγή σε τοπικό και σταδιακά σε εθνικό επίπεδο, δημιουργεί ομάδες Best Buddies και σε άλλες περιοχές της Αττικής και της Ελλάδας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Έτσι, η Tact Hellas είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας της με τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Αργολίδας, με σκοπό τη δημιουργία και ανάπτυξη της ομάδας «Best Buddies Ναύπλιο».

Best Buddies Ελλάδας: 2109016677 - Συντονίστρια Αγγελοπούλου Κατερίνα

Best Buddies Ναύπλιο: 6948082155 – Συντονίστρια Εμμανουέλα Κούρου

                                           6949757514 - Συντονίστρια Πίκη Βαρβάρα 

 

κάθε ευρώ βοηθά....

Για την υλοποίηση του οράματος μας χρειαζόμαστε την υλική και ηθική σας συμπαράσταση.
Υποστηρίξετε μας για να υποστηρίξουμε άλλους.
Κάθε ευρώ βοηθά:
  • Τους ενοίκους του οικοτροφείου "Νέα Αρχή"
  • Τους νέους με αναπτυξιακές ανεπάρκειες
  • Παιδιά και γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση και βία να αποκτήσουν μία ποιοτικότερη ζωή.